2023-04-07
復活節去左中環一間秘魯餐廳食Brunch,好特別呀,人生第一次食秘魯菜🤩裝修都幾有氣氛,我地坐窗口位,好光猛又帶點悠閒😌每個brunch都包左一系列嘅Crudos同Starters, 超豐富,擺碟又靚😻🅲🆁🆄🅳🅾🆂講下個Crudos先,一大盤咁捧出嚟,好吸引!Crudos入面包括左Salmon Tiradito, 個汁有mayonnaise同lime嘅味道,令到salmon個鮮味出左,同埋都幾開胃😋Truffle Scallop又係幾吸引我,面頭有d三文魚籽,一咬爆汁,底下個汁有d truffle味又幾香幾入味😜另外有兩碟Mixto Ceviche, 兩碟分別係唔同嘅醬汁,黃色嗰碟fruity d帶點微酸;橙色嗰碟面頭有幾片Truffle脆片,仲有d牛油果醬,食落幾fresh, 裡面嘅刺身都幾新鮮,配搭唔錯!🆂🆃🅰🆁🆃🅴🆁🆂Salmon Anticucho係燒三文魚串,三文魚幾肥美,燒得剛剛好,唔會太老,連埋面頭塊薄脆食好有口感😸Taco De Carne有塊黑色嘅餅底,上面係調味過嘅牛肉粒同和牛ribeye粒,仲有牛油果醬同其他配菜,食落口有d微辣幾惹味☺Xoxo Chicken就
🅲🆁🆄🅳🅾🆂
講下個Crudos先,一大盤咁捧出嚟,好吸引!
🆂🆃🅰🆁🆃🅴🆁🆂
Xoxo Chicken就係大家都好熟悉嘅炸雞,咬落去仲係出晒煙架,夠晒新鮮滾熱辣😆
🅼🅰🅸🅽 🅲🅾🆄🆁🆂🅴🆂
Chicken Panca有d類似燒春雞咁,好嫩滑,而個調味好特別,會有點上癮的感覺,一食都幾難忘🤤
本身menu上係Red Snappers, 但廚師推介今日Seabass夠新鮮所以幫我地轉左做Seabass, 個汁有少少似葡汁咁,魚肉幾幼滑,面頭仲有d魷魚粒同一隻爽口大蝦👍
🅳🅴🆂🆂🅴🆁🆃 🅿🅻🅰🆃🆃🅴🆁
個拼盤又係超大盤,有個雲尼拿雪糕海棉蛋糕,個底就有d 雲尼拿汁浸住,而蛋糕同雪糕中間就夾住芒果蓉,最頂就係玉桂蛋白餅,全部層次一齊食好正,雲尼拿味好香甜,配埋芒果蓉又唔會太膩🥭
仲有一個好特別嘅椰汁布甸,面頭有雜莓同熱情果醬,果香味十足,椰香味又濃郁🥥
Chocate Cake都好有誠意,表面脆脆地,有少少似Brownie勁香濃🍫
個生果盤都好豐盛,有火龍果,大大粒提子同菠蘿片,全部都好鮮甜,提子仲要無核好加分🥰