2020-10-04
原來素食自助餐都可以食到好飽甘走架。今次黎到北角間無肉食食晚市自助餐,佢係中環、荃灣、佐敦、旺角都有分店。餐廳環境寬闊,枱同枱之間有一定既距離。餐廳中間有一張長枱擺晒所有野食。野食refill得好快,而且不時會有新野食出現。冷盤區有沙律、涼麵、小番茄、紅菜頭、皮蛋、涼拌黑木耳、豆腐、紅豆糕、涼粉、西瓜等等,水準唔錯。炸物區因為新鮮炸起,所以炸物保持到脆度。成日有唔同既新款出現,pizza、芝士撻、春卷都好出色。最估唔到會有拔絲紫薯,十分驚喜。熱盤區主要係蔬菜類、豆製品、菇類,亦都有炒麵、腸粉同蘿蔔糕。我特別鍾意腸粉,encore左幾次。另有紅米飯供應。是日靚湯係南瓜蔬菜湯,夠清甜。有一款糖水就係黑豆湯啦。野飲有茶同羅漢果,亦都有水提供。以下係我攞過既野食,滿肚而歸。
今次黎到北角間無肉食食晚市自助餐,佢係中環、荃灣、佐敦、旺角都有分店。 餐廳環境寬闊,枱同枱之間有一定既距離。
冷盤區
有沙律、涼麵、小番茄、紅菜頭、皮蛋、涼拌黑木耳、豆腐、紅豆糕、涼粉、西瓜等等,水準唔錯。 炸物區
因為新鮮炸起,所以炸物保持到脆度。
熱盤區
另有紅米飯供應。 是日靚湯係南瓜蔬菜湯,夠清甜。有一款 糖水就係黑豆湯啦。 野飲有茶同羅漢果,亦都有水提供。 以下係我攞過既野食,滿肚而歸。