2019-09-22 601 瀏覽
上網睇到元朗Yoho Mall 新開咗美食廣場Foodeli,而咁啱今日三點三有些肚餓,所以去左Foodeli睇下有乜野食。因為怕食得太多,食唔落晚飯,所以到最後揀左食肉餅哥。肉餅哥個名就成日聽,但食就真係今日第一次食,叫左外賣肉餅哥漢堡包配薯角,等左15分鐘左右,可能是因為Foodeli新開張關係,所以堂食好多人,坐滿晒,想搵個位坐下都好難。漢堡包及薯角用紙盒包裝,然後再放入紙袋。茄汁用紙杯裝住,包裝咁好難怪外賣要加$2啦。隔左15分鐘先打開食,包及薯角仲熱既,肉餅厚身,有肉汁,唔會太乾身,可能因為肉餅先係主角,所以其他餡料不多,而薯角就不過不失,正常都不會太難食。因為罐裝汽水都加$5,覺得唔抵飲,反正都是外賣,所以就無叫飲品。總括來講,肉餅係好味既,但$60食一個肉餅漢堡及薯角,有點貴,不太抵食,一樣的價錢,食其他野食,巳經好飽了。
肉餅哥漢堡包配薯角
題外話/補充資料: 用裝熱飲既紙杯裝茄汁,覺得好浪費,希望可以改善一下。
2019-07-13
15 分鐘 (外賣自取)