2015-08-15
今日去探下朋友家,兩個人,就落附近嘅坑口村食飯,呢一間新開業嘅日本料理餐廳,朋友食過大力推介,今晚帶我去試一試!平日嘅晚上,坑口村吾算熱鬧,反而我喜歡這種寧靜,一入到餐廳,裝修別緻,牆上有吾同日式掛畫,提升了日本風味,我地坐住卡位,sofa乾淨地方夠大坐得舒服,環境吾錯。我地嗌左一個什錦魚生飯,海膽刺身,三文魚刺身,同串燒一口和牛!一嚟就上左三文魚刺身先,上碟好靚,有鮮花做伴碟,雖然得三片,但勁好食,厚切,好鮮甜,又冇雪味!吾錯!海膽刺身係推介的,真係好正,忘了係咩品種,老闆介紹過的,好似話冇咁易出水,所以食落口感好似冇咁溶身,但海膽味好濃,仲好食,份量都幾多,有紫菜俾你包住食!好味!其後嘅什錦魚生飯,賣相同樣咁靚,而且好多魚生,有三文魚,油甘魚,吞拿魚,帆立貝,蟹桻等,全部都好新鮮好食,食落鮮甜,加了不少青瓜絲口感豐富。最後嗌左串燒一口和牛,做緊特價買一送一幾抵,有埋salt自己點,牛燒得岩岩好,吾會un,好有牛味,好食!最後我地仲嗌左雪糕,好似好特別好吸引,老闆又推介所以飽飽都試下,食左綠茶同紫薯味,好軟身好滑,又吾會太甜,好滿足!因為新店關係,keep單一個月再嚟光顧仲有八折優惠
我地嗌左一個什錦魚生飯,海膽刺身,三文魚刺身,同串燒一口和牛! 一嚟就上左三文魚 刺身先,上碟好靚,有鮮花做伴碟,雖然得三片,但勁好食,厚切,好鮮甜,又冇雪味!吾錯! 海膽 刺身係推介的,真係好正,忘了係咩品種,老闆介紹過的,好似話冇咁易出水,所以食落口感好似冇咁溶身,但海膽味好濃,仲好食,份量都幾多,有紫菜俾你包住食!好味! 其後嘅什錦魚生飯,賣相同樣咁靚,而且好多魚生,有三文魚,油甘魚,吞拿魚,帆立貝,蟹桻等,全部都好新鮮好食,食落鮮甜,加了不少青瓜絲口感豐富。 最後嗌左串燒一口和牛,做緊特價買一送一幾抵,有埋salt自己點,牛燒得岩岩好,吾會un,好有牛味,好食! 最後我地仲嗌左雪糕,好似好特別好吸引,老闆又推介所以飽飽都試下,食左綠茶同紫薯味,好軟身好滑,又吾會太甜,好滿足!
因為新店關係,keep單一個月再嚟光顧仲有八折優惠!快d嚟試下啦,哈哈!