差唔多夜晚十點,有朋友提議去呢間食,雖然我另有心選,但又未試呢間,所以抱住一試嘅心態。  去到,要等一陣先有位,地方雖細,不過幾鐘意佢啲台式小木椅。睇menu,其實無咩啱食,唔想食炸嘢,又唔想食啲丸咁單調,諗左好耐,先點左魯肉飯,要藍莓綠茶熱飲。可能已經成十點幾,個侍應話無哂魯肉,叫醬爆包心丸又話賣哂,最後無奈地叫左個鹽焗雞絲飯。  到個飯一嚟,完全唔期待去食,得碗白飯上面再加啲碎雞絲,連醬油醬汁都無滴,成碗飯顏色又淡又白,完成唔吸引。食落去白飯多而雞絲少,飯係珍珠米,有少少硬,似乎未熟透,而啲雞絲味道還可,係鹽焗雞嘅味。  而杯熱飲比想像中好,少少微酸,見到有藍莓果肉碎。  下次一定唔會再叫呢個飯,反而想試魯肉飯!!
  而杯熱飲比想像中好,少少微酸,見到有藍莓果肉碎。
  下次一定唔會再叫呢個飯,反而想試魯肉飯!!