2012-04-23
從未食過Delifrance的我見到報紙寫A買一送一脆脆批都係$78. 就叫買D同事(總共5個女仔)一齊去幫襯. 點知去到先發現外買先至係買一送一 . 我地就叫左個2人套餐再加個買一送一的, 諗住食個餐時順便係嗰到食埋個批囉. 個套餐有:2個雜菜湯 - 好稀, 唔同香港做開嗰種, 唔掂.1個 焗耶雞飯 - 個汁好濃, 好好味1個粟米香腸長通粉 - 都幾好. 但可能我鍾意濃味, 所以覺得耶雞飯好食D2 杯熱情果特飲 - 酸酸甜甜, 感覺幾好. 2 個 MADELEINE W/ICE CREAM - 個雪糕有點淡淡的菠蘿味, 配上味道較濃的MADELEINE, 都OK. 但MADELEINE 裡面做得比較"鞋"身. 如果幼番D就更好.$123.00 / 2 人買一送一 脆脆批:1個夏威夷脆脆批 - 其實係火腿, 粟米加車打芝士餅乾, 太多芝士, 變得咸左. 但整體來說可以接受. 1個香蕉朱古力脆脆批 - 呢個就好正, 本身呢個香蕉加朱古力組合都已經唔錯, 而佢地D朱古力唔太甜, 而香蕉好香, 所以好好味 $78.00 (呢度嘅批即係餅乾. 如果無買一送一, 對比起
個套餐有:
2個雜菜湯 - 好稀, 唔同香港做開嗰種, 唔掂.
1個 焗耶雞飯 - 個汁好濃, 好好味
2 杯熱情果特飲 - 酸酸甜甜, 感覺幾好.
$123.00 / 2 人
買一送一 脆脆批:
$78.00 (呢度嘅批即係餅乾. 如果無買一送一, 對比起上嚟, 價錢就唔吸引啦)
整體來說, 會有80分
大家都唔大食, 所以份量足夠
服務態度很好, 直得加份