餐廳: 長洲角酪
資訊:

2021-01-13 100 瀏覽
相信呢幅應該係最多人打卡嘅「地鐵牆」,呢間長洲角酪應該好多人都唔陌生,最熟悉嘅應該就係佢嘅仿地鐵磚牆🤣,睇咗咁多人去打卡,今次終於到自己親身去啦😆一場嚟到,梗係揀杯打卡最靚嘅嘢飲啦,我嗌咗呢杯甘露角酪,貪佢有塊小小嘅楓葉🍁,用嚟影相打卡一流!甘露角酪顧名思義就係楊枝甘露加佢嘅招牌乳酪,第一啖飲落去就食到好明顯嘅西柚同芒果肉,唔知係咪西柚同芒果都唔係好當造,唔算好甜,味道偏酸,而西柚亦有啲啲澀味🤨,不過佢個乳酪都算偏甜少少,夾埋一齊飲即刻中和返,令成杯野飲無咁失色🙌🏻總括黎講,佢個乳酪係幾唔錯幾好飲,不過唔知係我期望太高,抑或係我揀咗啲唔當造嘅水果,令到整體杯嘢飲都還好,最好味嘅就係個乳酪🤣 再加上$42一杯嘢飲嚟講都算偏貴,份量唔係特別大杯,性價比唔算高,個人而言,嚟過一次打咗卡就算了🙈

甘露角酪