2014-02-04 1904 瀏覽
去完年宵後去左北角丹拿道韓味屋食野,由於幾好食所以寫返篇食評。雖然舖頭細細不過招呼周到,我地4個人食左個幾樣野都幾正。1.韓式炒粉絲比起我一般食既炒粉絲更加有味,而且裡面菜既口感非常好,同粉絲既煙靭互相輝映。2.全州石頭鍋飯非常足料,加埋辣醬香度倍增,天氣凍食真係不得了。3.人蔘雞煲呢個真係好正,一飲落去,唔單止係味覺上既刺激咁簡單,仲即時感覺到有種能量由淡湯注入身體,飲完一碗時我已經額頭出汗,加上仲要加左糯米,令口感更加好,細問下發覺原來係新鮮雞,唔怪得個湯咁濃味d雞肉仲咁有味有口感。4.豆腐海鮮湯因同行朋友唔食得辣,叫左小辣,豆腐滑,海鮮足,飲得出唔係味精,配碗白飯真係一流。總體黎講真係幾正,前菜有好多款,任食唔嬲,茶亦唔係普通既茶,係韓國茶,加埋員工熱情招待,食得好開心,最可惜係掛住食唔記得影相。
雖然舖頭細細不過招呼周到,我地4個人食左個幾樣野都幾正。

1.韓式炒粉絲

2.全州石頭鍋飯
非常足料,加埋辣醬香度倍增,天氣凍食真係不得了。

3.人蔘雞煲

4.豆腐海鮮湯