2023-05-10 122 瀏覽
喺尖沙咀行街行到好攰,諗唔到食乜就係眼前見到大大個招牌寫住有米線食,上網見到啲人話稱得上係第一好味米線,即刻上樓試下。餐廳好有地道嘅感覺,地方都幾大,自己點鍾意食啲乜,用張紙寫低野就可以,野都唔使講句。我已經點咗少米線,但係碗米線依然超級大碗,係滿瀉既狀態,太誇張啦吧。最愛見到一堆芫茜,正!小窩米線特色係本身已有基本配料,例如芽菜肉碎等,好香!我叫咗四個餸,蘿蔔豬潤,蟹籽丸同埋雞翼。特別想講下蘿蔔好甜同超大舊,好味!另外要講必點雞翼,勁入味亦都好嫩滑,係超好味!湯底真係好濃郁,每一啖都真係好好味,而家食完唔會感覺滿口味精。辣度可以自選,一邊食米線再配埋杯檸樂,一絕爽呢,第一米線果然唔係浪得虛名。