「彬記」呢個名。 大家應該唔會陌生。 曾經一日喺電視📺出現無數次。 無錯。 坪石邨彬記就係第三波疫情爆發群組嘅其中一間餐廳。 好啦。 見第三波疫情後重開。都食過一兩次。 以為會比疫情前員工同老闆都更注重衛生。 直至今日佢再次令我改觀。 由於政府實施晚市堂食至晚上6:00。 咁唯有買外賣拎走啦。 咁就叫咗一盒肉絲炒麵走九王拎走啦。 等咗大約7-8分鐘呀姐話👨🏽‍🍳👨🏽‍🍳大佬唔小心落咗九王。 呀姐就問我要唔要。 咁我唔食得九王。 對九王有敏感。 一食就嘔。 我就死都話唔要啦。 呀姐話叫👨🏽‍🍳👨🏽‍🍳再煮。 點就企喺舖頭外面等啦。 好多人應該都聽過唔好得罪👨🏽‍🍳👨🏽‍🍳大佬。 我等嘅同時。心知不妙。 但無諗過真係會發生。 當我一收到盒麵就即時喺舖頭張檯打開。 果然俾我估中。 👨🏽‍🍳👨🏽‍🍳真係加料。 將一張單放正喺個麵正中間。 我就即刻叫個樓面呀姐過咗睇啦。 呀姐過到嚟。好似完全唔覺得有問題。 跟著更精彩嘅事情就發生啦👀👀。 呀姐一手係我面前。 用佢隻手🤚🏿掂落我個麵🍜🍜到拎走張單。 然後老闆娘坐喺到完全無叫停個呀姐。 其實究竟佢哋知唔知疫情第四波持續有人確診成個月。係咪應該搞好啲衛

其實究竟佢哋知唔知疫情第四波持續有人確診成個月。係咪應該搞好啲衛生呢。機本上好多人都注重咗衞生。 而佢哋防疫同衞生意識都仲係咁差。

👋🏻👋🏻bye bye la彬記。祝你生意興隆。

重申:本人好小寫留言。 但今次真係令我不得不寫。
肉絲炒麵送單
外賣自取