2019-01-10
去完2星期日本,凍冰冰!好掛住港式打邊爐bk咗呢間bookmark咗好耐嘅邊爐店好彩有bk,雖然樓上舖,平日都好旺!湯底選擇都好多,嗜辣嘅我揀咗血池麻辣,再拼個鮮牛肝菌昆布湯,諗住碌下菜點知呢個牛肝菌湯好清甜,好驚喜碌完d菜都甜d!同埋入面d菇都好食四式刺身章紅魚份量多,魚肉鮮甜生蝦加咗泰汁酸辣汁同生蒜粒,蝦肉厚身,配埋個汁,絕配,好食過好多泰式餐廳!鮑魚用汁調過味,肉質軟彈,帶甜打邊爐一定要有嘅牛!叫咗prime特級牛勁脊,肉質爽滑,而且牛味濃郁!2個人最好就叫呢個四式丸,每款一人一粒好特別,佢每款丸入面都包咗d特別嘢食落有驚喜松露豬肉丸同其平時食到嘅黑松露墨魚丸唔同,入面真係有粒粒松露,好正!另外冇諗過紫薯同墨魚丸都夾,好得意同男友一路食一路估入面包咗d咩之後呢個百花釀油條簡直係令我驚豔新鮮熱辣辣炸起就咁食已經好正,好脆,唔油蝦滑足料彈牙係我食過整得最好味!絕對會因爲呢一道而再黎芝士獅子狗鍾意芝士嘅人不能錯過!見到流心嘅芝士真係好療癒呀再叫咗個有機蔬菜籃放落菇湯好正,蘿蔔好嫰好清甜,粟米都係!第二日要早起,冇叫到酒飲叫咗青檸梳打蜜同洛神花蜜解渴,食完辣鍋再飲一啖就啱曬值得一讚呢度嘅
好掛住港式打邊爐
bk咗呢間bookmark咗好耐嘅邊爐店
好彩有bk,雖然樓上舖,平日都好旺!
點知呢個牛肝菌湯好清甜,好驚喜
碌完d菜都甜d!同埋入面d菇都好食
四式刺身
章紅魚份量多,魚肉鮮甜
鮑魚用汁調過味,肉質軟彈,帶甜
打邊爐一定要有嘅牛!
叫咗prime特級牛勁脊,肉質爽滑,而且牛味濃郁!
2個人最好就叫呢個四式丸,每款一人一粒
好特別,佢每款丸入面都包咗d特別嘢
食落有驚喜
另外冇諗過紫薯同墨魚丸都夾,好得意
同男友一路食一路估入面包咗d咩
之後呢個百花釀油條簡直係令我驚豔
新鮮熱辣辣炸起
就咁食已經好正,好脆,唔油
蝦滑足料彈牙
係我食過整得最好味!
絕對會因爲呢一道而再黎
芝士獅子狗
鍾意芝士嘅人不能錯過!
見到流心嘅芝士真係好療癒呀
再叫咗個有機蔬菜籃
放落菇湯好正,蘿蔔好嫰好清甜,粟米都係!
第二日要早起,冇叫到酒飲
叫咗青檸梳打蜜同洛神花蜜
解渴,食完辣鍋再飲一啖就啱曬
值得一讚呢度嘅服務好好
我第一次打邊爐有侍應幫我哋撇油,又留意我哋嘅鍋嘅火力,好細心
有折黎仲抵!