2024-01-09 413 瀏覽
今日嚟鳳凰新村, 諗起呢一間酸菜魚就過嚟食, 今次係第二次光顧.叫咗一盤酸菜魚,一碟回鍋肉, 兩樣餸好滿意!酸菜魚一放低有蒜香味, 將佢撈落湯嗰度再食成個湯好香, 魚好滑有調味, 但唔搶, 唔過份. 所有嘢配搭得好好!本身唔係太喜歡食酸菜, 只係鍾意個味道!魚都大概有8塊, 唔算少. 好似係生魚所以食落去唔散, 我同朋友食得好開心!回鍋肉看似細細碟,但係五花腩肉都唔少,好重豆豉味,同上海嘅食法一啲都唔同!好多配菜,青椒,洋蔥食落去口感好好!稍為有點喊, 送飯應該唔錯, 講到米飯亦都係我要讚嘅! 米飯粒粒唔係爛pat pat, 好食!兩個人埋單156, 合理 daily food價錢, 會再光顧, 努力!

叫咗一盤酸菜魚,一碟回鍋肉, 兩樣餸好滿意!

酸菜魚
酸菜魚