2007-09-20
上星期心血來潮, 想一試小肥牛o既活魚刺身, 於是就約o左一班兄弟去進駐小肥牛,其中一位兄弟問到小肥牛o既價錢抵唔抵, 我同佢講"可以接受". 初頭佢唔信, 但係到後來埋單之後位位$170佢就話"咁抵o既"...哈..哈. 哎呀~講返o的主菜先.原先諗住食"活魚刺身"(因為有優惠卷), 點知....原來叫o左"特價十蚊牛肉"就唔可以用優惠卷, 真係有少少唔開心. 當晚菜式如下:湯底- 一個沙嗲鍋, 好重沙嗲味 一個豬骨鍋, 一般o者, 唔建議. 特價十蚊牛肉- 水準依然ok, 就算兩成熟食落肚都唔會肚痛半打石蠔- 超重蠔味, 正! 仲要三十蚊! 不過等o左大半晚{>.<}安格斯牛肉- 見人見智, 入口即溶, 但係本人覺得同食肥膏差唔多~~蝦滑, 墨魚滑- 高水準之作, 最抵死係用酒杯黎盛住.菜- 好似無叫...sorry~~四寶丸- 大過細粒, 不過味道唔錯炸腐皮- 推介之一炸魚皮- 脆得有o的過份, 不過就無魚味...{u_u}牛肉刺身- 基本上合埋眼食, 十個有九個都會話"呢o的係吞拿魚刺身", 因為o的感覺同味道
湯底- 一個沙嗲鍋, 好重沙嗲味
一個豬骨鍋, 一般o者, 唔建議.
特價十蚊牛肉- 水準依然ok, 就算兩成熟食落肚都唔會肚痛
蝦滑, 墨魚滑- 高水準之作, 最抵死係用酒杯黎盛住.
菜- 好似無叫...sorry~~
四寶丸- 大過細粒, 不過味道唔錯
炸腐皮- 推介之一
炸魚皮- 脆得有o的過份, 不過就無魚味...{u_u}
牛肉刺身- 基本上合埋眼食, 十個有九個都會話"呢o的係吞拿魚刺身", 因為o的感覺同味道勁似.
其實整體黎講, 成晚o既服務比以前差o左, 好慢(我地已經唔係星期五,六,日去架啦).
同埋, 飲酒o既朋友要打電話去士多買酒, 因為佢地酒牌續緊.
好彩~~我地一行八人都食得滿意, 算你啦!