2023-03-06 1763 瀏覽
上次食過泰餐,比想像好好食,有點正宗。仲介紹左比同事,幾天後他們都幫襯一下。今天但下午嘗試食日式午餐生姜豚肉飯呢間用日本大米,特別粗粗的!用筆紙來溝通即叫即付款但唔知點解店員見到我又再用筆紙態度大轉變😓,好像覺得我好麻煩咁⋯(上次叫泰餐時,佢只講左「沒有」而唔講「無」的口形,所以睇唔明佢講咩⋯ 🫤)為左支持黃店(依家好快無哂黃店,所以要珍惜)懶得理佢的態度,重點係食物質素係點樣⋯ 事實幫襯咁多間黃店,每間有禮貌,又知口罩問題而睇唔到口形就提醒可用whatsapp 來叫外賣都得,可惜呢間第二次被對待咁樣的態度 🥲外賣自取後發現包裝咁靚,就好期待味道的質素。回到公司才發現,佢無比我筷子或其他的😢😢 差點無得食⋯ 幸好有別家的留下的新筷子可用⋯ 唔知係咪有心對我咁 😢打開盒就好鬼香烤豚肉,洋蔥好大姜汁味呢間廚師真煮得好好,原本以為係和其他唔正宗或快餐店一樣的煮法⋯ 結果似日本咁煮法,真好好食。份量又剛好,若過量的話,會食唔到。味道佳,包裝靚,下次會再食👍🏻可惜付款的店員態度唔好,食兩次都係咁。可能下次叫同事一齊的話,就幫我買埋⋯ 因為唔想見到負責收錢果位⋯ 若食物質素下降的話,唔會再幫襯啦!

今天但下午嘗試食日式午餐
生姜豚肉飯
呢間用日本大米,特別粗粗的!

用筆紙來溝通
即叫即付款
但唔知點解店員見到我又再用筆紙
態度大轉變😓,好像覺得我好麻煩咁⋯

外賣自取後
發現包裝咁靚,就好期待味道的質素。

打開盒就好鬼香烤豚肉,洋蔥好大姜汁味

味道佳,包裝靚,下次會再食👍🏻

我們都係年輕人,都會支持黃店。
生姜豚肉飯(無比用餐工具,其他人有)
生姜豚肉飯
10 分鐘 (外賣自取)
生姜豚肉飯(無比用餐工具,其他人有)