年初三搵個地方兩個人食夜晚飯。 見好耐冇食pizzaexpress 就walk in 入去食下。二人餐,1 starter, 2 main, 2 drinks. 6點時,落左個鴨肉意大利飯,落左個雞肉pizza. stater 好ok, parma ham 麵包條再黎main, 點知將我地個鴨肉意大利飯轉左成pizza 冇同我地講,我地又冇為意。到第二個main黎,咦,又係pizza 嘅? 先同我地講意大利飯冇哂。食唔到兩個pizza 啦,想生痱滋咩🙄 咁改做鏍絲粉。又等幾個字,咁岩我地兩個輪住去toilet, 我去完wc番, 到我先生去。呢個時間waiter放低碟野,又係pizza!? waiter 話,「係阿,之前改左嘛!」我以為我岩岩唔係度時,改左order:「我先生改ga?」waiter:「哦,係阿」跟住我先生番黎,反左白眼,根本冇改過order做pizza!d單亂到,第一次冇通知改左,第二次仲要推落d客度再好食都唔掂啦🙄
年初三搵個地方兩個人食夜晚飯。
6點時,落左個鴨肉意大利飯,落左個雞肉pizza.

stater 好ok, parma ham 麵包條

食唔到兩個pizza 啦,想生痱滋咩🙄 咁改做鏍絲粉。

呢個時間waiter放低碟野,又係pizza!?
waiter 話,「係阿,之前改左嘛!」
我以為我岩岩唔係度時,改左order:「我先生改ga?」
waiter:「哦,係阿」

d單亂到,
第一次冇通知改左,第二次仲要推落d客度
再好食都唔掂啦🙄

牛肉螺絲粉改左做pizza