2008-12-24
同事請食BUFFET,由於節慶前都處到FULL,最後揀呢度。打電話BOOK 22號 食DINNER話 FULL 左,當日試0下walk-in睇0下有無位。6:35pm去到,等到7:15pm有得入,都算係咁。我地坐甜品區隔離,位置都算唔錯。有生蠔,但超細隻,味唔鮮,好過無。長腳蟹蟹腳勁幼刺身:例牌三文魚、吞拿魚同唔記得得左係咩魚。無特別。壽司:款色都算多,味道OK,但唔算新鮮。有中華沙律呀、八爪魚仔呀.....等前菜,不過見無乜特別所以都無試。熟食款式太少。芝士焗蠔隻蠔細到丫,簡直食唔到有蠔,好似淨係汁咁蛋黃麵豉焗蝦,又話招牌菜,我就覺得麻麻地,我同事就係咁食呢款,佢話OK喎炸天婦羅,索晒油,油腍腍。D炸蝦一出就無晒,想試都無炸軟殼蟹,兩個字,唔掂。 元氣仲好食過佢見個個都排隊拎焗龍蝦仔。我都排左15分鐘先有。但同前幾個食評講0既一樣,好似柴皮咁咬唔開!龍蝦仔好易就熟啦,佢焗咁耐想唔韌都難0向麵檔0既即煮粉麵要左碗鳥冬,料就揀左金菇同豬肉。豬肉都幾嫩,但個湯無乜咪,要自己係咁加D炸蒜粒, 炸乾蔥, 芝麻之類調味 燒牛肉勁"鞋", 見之前D食評話好嫩。可能咁0岩0個晚唔靚鰻魚燉蛋都OK,但
我地坐甜品區隔離,位置都算唔錯。
有生蠔,但超細隻,味唔鮮,好過無。
長腳蟹蟹腳勁幼
刺身:例牌三文魚、吞拿魚同唔記得得左係咩魚。無特別。
壽司:款色都算多,味道OK,但唔算新鮮。
熟食款式太少。
芝士焗蠔隻蠔細到丫,簡直食唔到有蠔,好似淨係汁咁
炸天婦羅,索晒油,油腍腍。D炸蝦一出就無晒,想試都無
炸軟殼蟹,兩個字,唔掂。 元氣仲好食過佢
燒牛肉勁"鞋", 見之前D食評話好嫩。可能咁0岩0個晚唔靚
鰻魚燉蛋都OK,但有少少腥
無愛至愛0既羊扒!失望
甜品款式唔算多,但細細件都好,可以試多D,但味道一般。
焦糖布甸唔夠香。可能因為之前食過momo cafe 0既焦糖布甸太好味
梳乎里似乎最值得食。新鮮熱辣。正~
即製Pancake無特別。
雪糕整體都OK。綠茶同芝麻淡左D(唔係指唔夠甜,係指唔夠味)
紅莓雪芭最好味
只得茶,無飲品
服務都不錯。收碟好快,REFILL都快。
用呢個價錢俾多少少應該有好多更好0既選擇
有人請就無所謂,自己俾$就免喇