2019-05-28 552 瀏覽
今次已經係第2次食錦華,第1次試食係因同事介紹食佢既車仔麵,開頭都半信半疑,一間粥粉麵又粥又魚旦粉又車仔麵,咁多野點會好食呢?咁就膽博膽心態去試,第1次試食個車仔麵個湯底唔差,而且食完之後個感覺係會再番黎食。我食左雞亦尖同牛柏葉,好有細個跟呀媽食車仔麵既feel. 而且價錢又平2或3餸都係32 蚊,每碗麵仲有油菜。今次同呀媽再食,今次試滑牛米,我食過咁多間滑牛呢間係最好食,滑得黎又有咬口,媽媽就叫左個艇仔粥,d料多到不得了,炒麵媽媽都話超正,今次第2次黎食都有驚喜真係不得不介紹呢間錦華粥粉麵。不過我地叫左個炸兩,但條油炸鬼鬼就差d ,感覺炸左出黎有d耐,但包住個油炸鬼個腸粉皮好滑,我想信腸粉都應該唔差。所以值得推介比大家呢間錦華粥粉麵。