2020-10-10
@kan.teen睇返原來呢個已經係第四個happy pancakes ge post😂證明左我有幾鐘意食 真係從日本食完第一次 一直念念不忘🥰係香港食左好多次(好彩港九新界都有分店🥺)🥞之前食過原味 鹹味 抹茶味🍵今次試吓其他~.👅芝士慕絲雜莓醬班㦸 $128一如既往咁好食🥺班㦸鬆軟 綿密 口感順滑 個芝士慕絲好好食 係邪惡嘅👍🏻再加埋雜莓醬酸酸甜甜 仲有一粒粒煮過嘅藍莓 全部野加埋一啖食曬😋幾個層次配搭得好好 幸福感滿滿🥰.👅 提拉米蘇班戟 $158朱古力醬真係勁多😂但唔會過甜同死甜 個醬都好食😝同埋有 馬斯卡彭芝士慕斯 佢唔同口味嘅慕斯✨配pancake都好match好好食☺️仲有啲可可粉灑係上面🍫不過仲有個濃咖啡 係for你自己倒落去 不過倒完覺得個pancake濕左💦因為本身已經有個朱古力醬佈滿左成個pancake🥞雖然倒落去的確係似tiramisu嘅濕潤口感 但覺得pancake變成咁會無咁好食🙈———📍幸福班戟 (銅鑼灣)銅鑼灣新寧道1號利園三期2樓203-205號舖#kanteen #kanteen香港 #kanteen銅鑼灣 #kanteen甜品有第二個胃 #kante
👅芝士慕絲雜莓醬班㦸 $128
👅 提拉米蘇班戟 $158
———
📍幸福班戟 (銅鑼灣)
銅鑼灣新寧道1號利園三期2樓203-205號舖
#kanteen #kanteen香港 #kanteen銅鑼灣 #kanteen甜品有第二個胃 #kanteenpancake