2023-01-10 51 瀏覽
星期天,忙碌的一星期最後一天,都不忘與閨密吃頓慶生飯💗 女生吃飯,當然要選環境優美的咖啡廳☕️ 等(太子)咖啡廳就成為了小編跟閨密星期天聊天聊到不停的地方🤭 好!扮完文青了!我地總共叫左三個主菜,兩個小食,三杯咖啡同一壼花茶🥳等我講下我有份食既野食味道如何啦😊。1.香烤羊架配薯菜 (4.5/5)$168很喜歡的一道菜!羊架有4集,size不大不小,可以優雅地用刀切嚟食😌肉質都盡非常嫩滑,羊肉有羊肉味🙊但絕對唔係騷味呀😊 但令我驚喜的是配菜,薯菜!當中既紅蘿蔔條帶有點酸瓜的酸味,超級的開胃!但又唔會好似酸瓜咁酸(小編不喜歡吃酸瓜的)薯角份量都控制得很好!👍👍👍2.芝麻雞翼 (4/5)$68炸得超級的香🥰 雞翼皮脆到食到「索索」聲🫣 肉汁保番得相當完美😍 下次去會encore之選😊。3.混醬薯條 (3.8/5)$68炸到金黃色的粗身薯條大大條,都幾好咬口 🫣 出色的是,佢有三款醬一併提供:明太子,黑松露,茄汁。明太子醬出面比較少有配送薯條,所以小編起勢咁點點點嚟食🤭。4.飲品 (4/5)小編叫左一壼雪梨乾桂花杞子茶,很養生🥰,還可以追加水😍 兩位閨密就一共飲左三杯咖啡,兩杯cuppuccin

1.香烤羊架配薯菜 (4.5/5)$168

2.芝麻雞翼 (4/5)$68

3.混醬薯條 (3.8/5)$68

4.飲品 (4/5)
小編叫左一壼雪梨乾桂花杞子茶,很養生🥰,還可以追加水😍 兩位閨密就一共飲左三杯咖啡,兩杯cuppuccino加一杯Latte,佢哋話好好飲🙊。

地點:
地理位置相當方便,太子站A出口地面轉右向運動場道既第一條橫街就係了,食完仲可以沿住彌敦道行去旺角行街街💗。

環境:
睇門面就知道係一間打卡Cafe了🥗 ,行休閒日系路線,裝修設計非常舒適。去既話記住襯一啲大地色系嘅衫去打卡就會更加靚靚🧚🏻‍♂️。

價錢:
我哋三個人叫咗十樣野,八百幾蚊埋單。食物質素加環境,超值呀👨🏻‍🍳。

服務:
員工年紀比較年輕,但都有禮貌,如果再添加一個人手就好了👐🏻。