2023-09-22
荃灣廣場附近有間日系小清新 Cafe☕️,環境以舒服無印風做主題。放工同朋友食飯,我哋兩個女仔SHARE一份主菜、一份甜品都夠,我哋兩個都分別點左杯特飲,朋友叫Latte ,而我就仲有QUOTA 飲多杯咖啡☕️!Iced Tea Latte $50一點完就極速送上飲品,個latte超濃茶味,飲到d茶粉,唔會太甜,茶味突出,而且岩曬注重健康嘅女仔。conintreau mocha latte 君度橙酒朱古力咖啡 ☕️ $52 Iced with alcohol 含酒精 呢杯橙味嘅朱古力咖啡,有少少橙味,有40% 酒精成份,甜甜地,易入口。Main 主菜 慢煮鹿兒島豚肉眼香草🌿蕃茄汁馬鈴薯團子粉 $158鹿兒島豚肉半肥瘦,肉質鮮嫩,蕃茄汁煮得幾濃厚惹味,食得出係鮮茄蓉,冇加茄汁嗰d。馬鈴薯團子口感同味道煙韌又滑溜,似食緊意大利雲吞。份量都幾多。Dessert 甜品🍮焦糖海鹽髒髒拉提米蘇 $88賣相一流,焦糖海鹽拉提米蘇上佈滿可可粉,底層手指餅同脆薄曲奇交織成兩種唔同脆硬口感,連入口即溶既拉提米蘇,好正!Overall: 食物: 呢間餐廳個優勝之處係唔會太多調味,keep到食材原味(個豬同蕃茄)環
Iced Tea Latte $50
Main 主菜
慢煮鹿兒島豚肉眼香草🌿蕃茄汁馬鈴薯團子粉 $158
Dessert 甜品🍮
焦糖海鹽髒髒拉提米蘇 $88
Overall:
環境: 日式小清新,係舒服既😌!