2023-03-02
餐廳位置不好找,不近黃埔/土瓜灣站,心裡在想,要食好嘢,總要付出點代價吧!果然冇令我失望!店主對每道菜的詳盡解釋,令我更有期待。芥末麻香花膠 ,用咗5日烹煮。花膠巨型又厚身,同我塊面有得揮!花膠燜得入味,放落口雞湯味慢慢滲出,好味!冰鎮南非鮑魚,厚身之餘,爽口彈牙。仲可以用筷子叉住食,一點都唔韌!山東手撕燒雞,醬汁惹味,雞皮濃味,雞肉嫩滑。不吃涼拌青瓜的我,覺得整得好味爽口!哈蜜瓜爵士湯 ,用上16個鐘燉製,不加鹽糖,湯水依然清甜,火喉十足。既有哈密瓜嘅鮮甜,亦有響螺香濃味!賽螃蟹粉法飽,超級好味😋用咗18隻五款蟹生拆蟹肉蟹粉,配上三款包,法包,單面及雙面蒜蓉包點嚟食,好正!咸梅蒸鮮馬友,魚肉口感香滑,帶有魚油,配上咸梅,魚味更突出豉汁蟶子煎米,煎米餅非常香脆,豉汁炒大大隻蟶子,爽口又鮮味上湯有機菜遠,個湯用瑤柱製成,好清甜老陳皮紅豆沙,用上40年陳皮煲嘅紅豆沙,陳皮味香不收加一及開瓶費,服務一流,食物超水準,令人回味無窮!
咸梅蒸鮮馬友,魚肉口感香滑,帶有魚油,配上咸梅,魚味更突出
豉汁蟶子煎米,煎米餅非常香脆,豉汁炒大大隻蟶子,爽口又鮮味
上湯有機菜遠,個湯用瑤柱製成,好清甜
老陳皮紅豆沙,用上40年陳皮煲嘅紅豆沙,陳皮味香
不收加一及開瓶費,服務一流,食物超水準,令人回味無窮!