2015-08-31
一向都好鍾意去旺角monster sushi覺得佢d 魚生新鮮。點知今次改去尖沙咀分店就出事!話說當日去食lunch,中午12幾到,出面已經有一堆人排隊,好在我地只有兩個人可以坐未滿的吧檯。因為lunch time好趕,我哋是但叫咗兩個sushi set, 當時都冇為意個set包左嘢飲,只知道有前菜同湯。店員落order的時候都冇提過有嘢飲,只係話要等二十分鐘。聽到都有啲愕然,不過覺得可以邊吃前菜邊等都OK。等啊等啊等,等左15分鐘仲係乜都冇。叫個Staff幫我地追下,佢無乜反應。又等多十分鐘,見到隔離有餐茶於是叫個貌似經理的staff幫我地落埋餐茶順便又再追下⋯再過多十分鐘,真係忍無可忍!點解可以連前菜都未有,坐足35分鐘乾等!!!好嬲咁向經理反映,佢先至如夢初醒去攞前菜同飲品比我地食住先。留意返,上前菜的時候我哋已經等左差不多40分鐘!個前菜有一小碟沙律,蒸蛋同miso soup。蒸蛋同miso soup味道都ok, 但個沙律真係完全唔掂!啲菜非常唔新鮮變晒色!睇見都唔開胃!我唔敢食呀!五分鐘後,個主菜終於出場。足足45分鐘呢!d sushi整體都ok,不過三粒軍艦啲紫菜已經淋晒,
個前菜有一小碟沙律,蒸蛋同miso soup。蒸蛋同miso soup味道都ok, 但個沙律真係完全唔掂!啲菜非常唔新鮮變晒色!睇見都唔開胃!我唔敢食呀! 五分鐘後,個主菜終於出場。足足45分鐘呢!d sushi整體都ok,不過三粒軍艦啲紫菜已經淋晒,我諗整左都一段時間。個toro最差,望落好乾好唔新鮮,而且個toro魚生係用2舊細嘅扮成一舊大(2碟都一樣)…最後我哋用10分鐘極速啪哂成碟就要走!食得好急辛苦!強烈建議大家趕時間千祈唔好去,間店完全唔夠師傅整 壽司!! 根本應付唔到午市! 題外話,因為等左好耐太得閒,四圍望見到一串串掛住嘅金色裝飾上面鋪滿塵。啲裝飾下面就係 壽司吧枱,如果啲塵跌咗落壽司或魚生上,都幾嘔心⋯我諗我以後都唔會再幫襯⋯