將軍澳商場都多餐廳選擇,本身想穩陣起見食隔離嗰間元氣,不過太多人等位喇😵見呢間西餐廳地方闊絡又唔洗點等就決定食呢間啦!我地兩個人坐近門口靠窗嘅二人卡位,坐位都幾寬敞👍🏿嗌左兩個餐,一個係肉醬雞扒石頭飯,另一個係見親都會嗌嘅carbonara~~~我地選擇各配穌皮湯同飯後甜品(棉花糖窩夫)~首先上左個湯,湯嘅味道正正常常,因為嗰陣好肚餓,所以都當頂頂肚先。後尾黎左個石頭飯,上菜速度還好,嗌肉醬飯係最穩陣,一定唔會太難食,雞扒就略嫌太大舊喇😐盤旁有張memo提返客人小心窩邊,呢樣就值得一讚👍🏿不過呢,到食完個飯,carbonara都仲未到,一催再催,都等多左成差唔多15分鐘先到,唔知係漏單定點呢😵好彩唔係趕時間姐😵👎🏿Carbonara黎到,個樣一啲都唔靚🙅🏿一睇就知汁太多,一patpat,一啲都唔好食👎🏿👎🏿👎🏿等左咁耐就算肚餓,最尾都食唔曬個carbonara😵👋🏿最後上左個窩夫,預左細細件,配微微燻過嘅棉花糖,算係唔錯,但都cover唔到對呢間餐廳上菜速度嘅不滿👎🏿食物素質又只不過係中規中矩,carbonara直頭不堪👎🏿👎🏿👎🏿唔會特別推介朋友食🙅🏿
2016-12-15