2022-08-07
決定你試吓呢間新開嘅意大利餐廳,但係很失望,等了超過45分鐘先有嘢食 😕餐廳確實係instagrammable,但我就唔會再幫襯招牌番茄醬羅勒意粉 spaghetti.ramato tomato sauce.basil. ($148)新鮮蕃茄醬,但係唔夠濃意大利麵al dente正宗自家製菠菜芝士意大利雲吞 homemade ricotta and spinach ravioli butter. sage. ($158)雖然佢係用黃油煮,但係仍然乾,冇乜醬汁皮太厚太硬,餡料都相對較少地中海香草燒特級大蝦 grilled XL king prawn ($428)果然蝦好大隻,調味👌🏻烤得啱啱好,有炭燒味好食雖然食物都唔錯,氣氛也很好,但對等餐時間好失望🙁個人覺得唔應該比咁貴食咁嘅質素,性價比唔高——𝗋𝖾𝗌𝖾𝗋𝗏𝖺𝗍𝗂𝗈𝗇𝗌: yes𝗐𝗈𝗎𝗅𝖽 𝗋𝖾𝗏𝗂𝗌𝗂𝗍: no💳 𝗉𝗋𝗂𝖼𝖾 $350 𝗉𝗉🌟 𝗈𝗏𝖾𝗋𝖺𝗅𝗅 6/10📍 Ramato上環荷李活道208號地舖
新鮮蕃茄醬,但係唔夠濃
意大利麵al dente正宗
雖然佢係用黃油煮,但係仍然乾,冇乜醬汁
皮太厚太硬,餡料都相對較少
果然蝦好大隻,調味👌🏻
烤得啱啱好,有炭燒味好食
——
𝗋𝖾𝗌𝖾𝗋𝗏𝖺𝗍𝗂𝗈𝗇𝗌: yes