2020-05-10
我地6:00開始等位,等到8:00,睇住b籌(細枱)由b20去到b40,d枱叫到d001,我張票D003,可以係原封不動。我地7個人,見到兩張空嘅4人枱,可以淨係放3,4人入,完全冇叫過7人。我提議如果你地冇咁多大枱,可以只係招呼6人或以下,取消招待大枱。到我跟進情況,經理同我講會睇睇咩情況,有入冇出,睇住佢入去幫人落單,上菜,完全無視我地嘅訴求。另一邊廂,係缺乏溝通,另一職員就繼續放3,4人入去,讓我地係門口呆等。最可笑,有張7人枱,入左去成一小時,仲未落order,你地班職員完全冇催促佢地,外面咁多人排隊,你都管理一下,set翻用餐時間。如果你地冇枱供應,你地同我講聲,我地可以轉外賣,並不是浪費我寶貴的時間。綜合以上分析,員工時間管理,應變能力欠佳,請多加注意,避免流失食客,影響客人進食的心情。食物質素普通果香蒜味雞:不太食到果香味。火山雞:都夠辣,呢個不錯。芝士雞:有啲似一種零食,粟米濃湯味,偏甜,改錯名,不應該叫芝士味。韓牛年糕:普通,不過啲牛算薄切,湯都幾濃。蛋卷:啲蛋超老,不過中間流心芝士都有驚喜。整體啲雞皮焗得幾crispy,醬汁都好多款式,上菜速度算快。但服務有待改善。
食物質素普通
果香蒜味雞:不太食到果香味。
火山雞:都夠辣,呢個不錯。
韓牛年糕:普通,不過啲牛算薄切,湯都幾濃。
蛋卷:啲蛋超老,不過中間流心芝士都有驚喜。