2017-10-26
係,無睇錯,係等咗45分鐘外賣,由我排隊到我拎得走返公司食真係足足45分鐘,真心覺得有啲過份其實一向都覺得南記好好味,尤其佢個春卷,真係好正,外面用腐皮包住啲魚肉,完全唔會係我地一向食開嗰啲春卷,每個人食南記,我相信都一定會Order春卷以款式嚟計,佢都算多,譚仔就嚟嚟去去都係嗰幾味,呢個就多少少,湯底就比譚仔輸蝕,得3款,但係都夠喇,以佢地嘅速度再多,我相信間鋪俾人投訴死都似除咗米線湯款式之外,重可以自已組成一個餐,只要加幾蚊就有豆漿、汽水、檸水檸茶嗰啲番茄湯米線 - 叫自選米線可以揀1或者2款配料,我就當然係兩款喇,魚腐、春卷,重要再加多個貢丸添,個貢丸都無得唔好食,春卷亦都係穩陣之選,魚腐就麻麻地,不過都唔係好差嘅,佢啲食物質素唔錯,但係個湯就酸咗少少廚房唔係太大,人好多,每個爐頭都係一煲一碗,所以對於啱啱開嘅佢地嚟講,真係幾哩HEA
題外話/補充資料:
出餐完全唔跟單號,我都重未有得拎,後我廿幾個號碼嘅客人就已經拎得,佢地都唔知係唔係見啱啱出機嘅單就手就煮咗先,我食飯時間1點至2點,最後我係1點55分先拎到我份外賣返公司食,好彩經理唔出聲,理解者,如果唔係,我真係唔知等咁耐份外賣等嚟做咩~
(我明白係午市高峰期,但係對於外賣嚟講,等候時間真係“非”“常”“耐”)