2010-08-28
星期五,holiday mood,打算食好啲,就去了這間板長。未夠一點,等五、六張飛,等左十幾分鐘就有位。一叫到我,即刻揀午餐,不過我想食的吉列豬扒餐今日無晒,就叫左鰻魚飯午餐($55),再加幾件壽司。入單時間大約1:10,惡夢就開始了。我與同事係咁等係咁等,因為1:45我地就一定要走趕返公司,所以越等越心急、越等越餓。等左25分鐘,我同事黎左幾碟壽司,我就仲係咩都未黎過。最後,我的食物都來了,而我就要好快咁十分鐘食晒所有野。減價的炸蝦壽司$8一件,雖然係即炸,但味道好差,唔知係咪將貨就價用了唔夠新鮮的蝦。鰻魚飯:有四件鰻魚同壽司飯。不過又唔夠鰻魚汁,無咩特別。唔,我下次食鰻魚壽司好過。跟餐有蟹肉蒸蛋及麵豉湯:普普通通,又遲遲都唔黎,無咩心機食。 補充一下,Lunch set 可以加 $5 配三文魚手卷,不過好細件,三文魚仲好碎。中午要趕返工的話,就唔會再黎。
入單時間大約1:10,惡夢就開始了。
最後,我的食物都來了,而我就要好快咁十分鐘食晒所有野。
中午要趕返工的話,就唔會再黎。