等等等…明明第二個號碼就叫到我…明明餐廳入面係有位的…都等左40分鐘…好彩佢既食物質素係okay~明太子忌廉大蝦燉飯 ($148)賣相的確唔吸引,同我想像既有啲出入😆一堆粉紅色物體,好大份,兩個人share可以既。雖然如此,味道係可以架喎,明太子醬同忌廉濃郁但可以煮得再稠身啲,大蝦爽口,意大利飯都索晒醬汁好入味。鹹蛋黃薯條 ($68)原來份量咁多,食極都食唔完,薯條唔算炸得好脆,偏軟身,不過條條都沾上咸蛋黃粒,食落好香咸蛋味。一番宇治抹茶麻糬梳乎厘班戟 ($138)班戟比較實在,空氣感一般但食落鬆軟同濕潤。配料有抹茶醬、抹茶忌廉、麻糬、厥餅同紅豆粒。抹茶醬比較稠身,味道都會較苦澀;抹茶忌廉比較挺身,回甘味重;麻糬還可以,不過冇平時食既Q彈煙韌;厥餅Q彈;紅豆粒係麻糬底下,份量好少。整體黎講我覺得要等咁耐位就唔太值得,前兩次黎見啲人排到樓梯就冇等到,今次黎見等兩個位就等下,點知一等等左八個字,因為我前面個號碼係等五人枱,我諗餐廳係想等到有五人枱先叫飛,就算入面有四人枱、二人枱都唔會比後面飛既人入去,以表公平,所以就係咁我地就等左咁耐🤷🏻‍♀️不過入面既服務員服務態度都良好,會主動加水,上甜

明太子忌廉大蝦燉飯 ($148)
明太子忌廉大蝦燉飯
明太子忌廉大蝦燉飯

鹹蛋黃薯條 ($68)
鹹蛋黃薯條
鹹蛋黃薯條

一番宇治抹茶麻糬梳乎厘班戟 ($138)
一番宇治抹茶麻糬梳乎厘班戟

不過入面既服務員服務態度都良好,會主動加水,上甜品前會幫你換餐具碗碟。入面環境都幾好既,坐得舒服既。anyway 呢間黎一次可以了😌

味道 ★ ★ ★ ☆ ☆
環境 ★ ★ ★ ☆ ☆