2022-12-28 627 瀏覽
筲箕灣有兩大粉面舖食牛腩🐮都好出名,安利同埋王林記。今日就嚟試下王林記,今日公眾假期,點零鐘嚟到都有幾多人排隊等,但係佢嘅流動量好快,等左大概半個鐘之後入得入到去見到好多人都喺度食撈粗🍜,所以我都唔執輸咁叫左最出名嘅切腩魚片頭雙併撈粗,仲嗌咗個煉奶牛油厚多士🧈🍞首先係嚟咗一碗魚片頭湯🐟🍲,飲落去個湯頭好清甜,個魚片頭好有魚味,好彈牙,好有驚喜然後嚟到係豉油王撈粗,入口甜甜地鹹鹹地,但係唔會話好乾加埋少少湯落去一齊食,令人一啖接一啖係咁食,切腩都唔會話好硬,佢一擺入口好輕易就散開,我平時唔係好鍾意食牛腩既人都覺得幾好食🍴最有驚喜嘅係煉奶🍼牛油🧈厚多士,好大舊好厚嘅牛油,係脂肪嘅呼喚,擺入口牛油鹹鹹地加上煉奶甜甜地,再加埋脆脆地嘅多士,簡直令人一試難忘,呢個絕對係我會為咗佢再嚟食既🥰😋

魚片頭

切腩撈粗