2019-05-07
一心想食龍蝦湯泡飯好耐,但聽聞排隊人龍好長,所以遲遲都未敢去食。終於等到熱潮退減了少少,今日終可-嘗了雖然還要排隊,但已經無以前咁長人龍了。不過要人齊先比入,可以謝絕霸位情況,對於在外面排緊隊嘅人較公平我同黃兔分別叫了:真<盛>村爺爺龍蝦湯泡飯$128 - 賣相吸引有半隻龍蝦(有筷子咁長,略嫌肉質比較鞋),帶子,大量蜆肉(有少部份有沙),青口,花膠,豬肉片等。有點可惜龍蝦湯温度不夠熱,飯落左個湯度變左微暖,可能我地坐在冷氣出風位置,所以湯好快變凍,如果能用保温器皿盛著會更好,更加嚐到龍蝦湯鮮美。真。吉列黑豚龍蝦湯泡飯$102 - 份量多,吉列黑豚炸得香脆可口龍蝦湯-樣有半隻龍蝦,青口,大量蜆肉等等。不過黃兔食到個湯裡面有膠袋,應該係包裝食物膠袋,好彩不是另一樣野同黃兔食完後有點口渴感覺呢!不過以這個價錢來說,又無加一服務費,可以食到龍蝦已經超值了!
我同黃兔分別叫了: