2018-10-03 45 瀏覽
團曰dkny食之前睇過其他人既相覺得賣相唔錯,而自己又特別鍾意食拉麵,所以無乜點掙扎已經同朋友衝咗入去。不過比店員帶返我地出去㯲機,點餐機只係得幾款麵,似足正宗日本料理店面好細,基本上招呼到二十人已經係極限,我地星期六兩點左右去到,人唔算多,店員安排咗我地坐吧枱位置漁介拉麵聽講呢度嘅湯底煲左好耐,魚介湯汁絕對係重點,一碗沾麵既質素如何,除左麵條之外 絕大部分都係取決於湯頭 ,魚介湯頭好濃郁,真係充滿濃濃既魚香味。不過個人覺得有點油,如果油份控制得好啲就近乎完美~ 魚介湯鮮美滋味 😋拉麵沾上香濃暖暖既魚介汁麵條口感煙韌彈牙,厚身既麵條掛湯,啖啖都食到濃濃既魚介湯汁,味道豐富。加上兩大塊叉燒,叉燒軟熟,帶焦香。一隻溏心蛋滑溜帶蛋香,外貌靚仔夠糖心,幾滑身,好好食今晚真係超滿足,連朋友都大讚好味!服務員態度親切,而餐廳食物又有一定質素 😋 我會再同其他朋友去食多次 🍜
團曰dkny