2020-10-27 124 瀏覽
當晚無飯食,所以r左個fd收工食個便飯。個fd話想食辣野,咁我地就黎左雲桂香啦~呢間食米線既小店都幾多唔同選擇,除左常見既重慶酸辣粉,港式米線之外,仲有鮮魚湯米線,涼拌/熱拌米線之類,同埋多款小食。重慶酸辣粉加豬紅佢地用既係我最鐘意既粗薯粉,好有咬口!因為我個人食其他店既粉麵都會叫多酸,所以呢到既湯底對我黎講都係唔夠酸~建議同我一樣鐘意食酸野既朋友可以加多啲醋~另外要提一提,呢間店既辣度係比譚x/xx酸辣粉既同等辣度要再辣d,呢點大家要稍為注意下~豬紅略嫌有啲散,但味道唔錯,浸係成碗辣油入面都食到帶咸味。小鍋米粉配豬潤朋友點既~我試左啖湯,湯底幾香口,唔同普通港式米線既湯底。豬潤比較薄身,口感比較厚實,正常發揮~麻辣海帶我個人覺得好似無乜辣味,但係醬汁香口。海帶新鮮,而且量多。十分抵食~~~6點前點麵類滿30蚊都會送熱飲/豆漿,加錢既話可以叫凍飲/特飲~

重慶酸辣粉加豬紅

小鍋米粉配豬潤