2020-04-30
餐牌選擇唔多,一眼睇曬,有前菜、扒類、飯、意粉。餐廳裝修以黑白為主,走簡約路線,石紋餐枱同圖案餐碟增添幾分高雅,加上爵士音樂的確幾寫意。鮮番茄蓉意式烤法包 HK$58番茄涼涼地非常新鮮,天然酸味好醒神,加上香草、芝士、橄欖油,我仲自己落左少少黑椒,每一啖都好豐富,當然唔少得烘到金黃色嘅法包,放上濕潤嘅番茄蓉都保持到香脆。紅酒牛頰肉意大利飯 HK$128牛頰肉好入味,腍身得黎唔會散開,紅酒汁煮得幾好,夠濃稠,保留到香氣之餘亦冇酸味,同牛肉相當夾,飯粒幾煙韌,我最鍾意用汁送飯,岩晒我。煙腩肉芝士蛋香意大利麵 HK$118煙腩肉即係Pancetta,有别於煙肉Bacon,其實Pancetta冇煙燻過,只係用鹽同香料醃製,切粒咬落較腍,充滿鹹鮮,唔似Bacon好易煮到好硬。醬汁未食已經聞到勁香,芝士同蛋味濃厚,扁意粉煮到al dente,彈牙掛汁,醬汁真係好濃,一個人食可能會滯,同朋友分享就一流。日本紅豆奶凍 HK$38奶凍夠滑夠挺身,雖然奶味唔重,但配埋 甜蜜蜜嘅紅豆就剛好。
餐牌選擇唔多,一眼睇曬,有前菜、扒類、飯、意粉。
鮮番茄蓉意式烤法包 HK$58
紅酒牛頰肉意大利飯 HK$128
煙腩肉芝士蛋香意大利麵 HK$118
日本紅豆奶凍 HK$38
奶凍夠滑夠挺身,雖然奶味唔重,但配埋 甜蜜蜜嘅紅豆就剛好。