2011-04-25
驚住EASTER HOLIDAY會多人,所以之前都訂定位,費是到時要等!打電話去個陣,聽電話個位呀姐(講真都幾串)講明净係留位15mins!我同我BF係kowloon bay個到搭1號VAN去西貢碼頭再行過去。明明平時搭都净係要around 25 mins,但係我地坐左around 1 個鐘先到!!!!!因為唔好彩係唯1個條路去西貢有两單交通意外,又白車又警車。。。唉。。。到西貢碼頭個陣已經就夠鐘!!所以一落車都行得超超超快既速度,好彩!ARMARM講得切!唔系甘遠水路去到但係無左張檯就唔抵啦!!好,講下個環境~我5:45pm去到!哇!超爆多人!!!!好好運,我地被安排坐出面露天草地位!個到好好,近住個海邊同埋因為係露天,所以D煙唔會散唔到!但係坐入面算係“室内”個D就好大鍋啦!哇,D煙大到呢,我見D人同狗係入面都覺辛苦!但係我地係露天草地既就風凉水冷兼靓景!一埋到位,我地就去换野飲同埋燒烤套装~講真,個價係比起出面個D贵!成168蚊!!!包1支水,1罐汽水,1支燒烤叉,3隻膠碟,1 隻膠碗FOR蜜糖,1支蜜糖掃,同埋任攞膠叉刀,膠手套,調味料同蜜糖我地就自備aluminium foi
我地就自備aluminium foil!注意佢地係唔會有夾同網提供!你地同佢買就48蚊~所以最好自己帶啦
甘我地就出去攞野食啦~有分熟食(我見有茶葉蛋)同生野
熟食個到我同BF都無掂過,因為個樣麻麻,所以都無臨住試心臨都係主攻燒烤算啦
選擇都係中規中矩個D。。。
牛,豬,雞扒,雞翼,金沙骨(好味),煙肉,牛仔骨,厨師腸,牛丸,墨丸(唔掂!好難食),龍蝦丸,魚蛋,芝士腸,魚腐,秋刀魚,多春魚,鴨胸(好味),鱿魚(唔掂呀都係!腥架!),厚白麵包,法國包,corn, green pepper,tomatoes,pineapples,jellies,etc....
整體黎講呢個場都算唔錯架啦!不過個廁所真系可以好D就好啦,好Dirty!