2014-02-10
呢間店自從係大埔開左之後,深受區內居民歡迎,無他既,因為夠哂平,而食物質素又可以接受是日夜晚我就同朋友第2次去呢間店食因為知道間店一向好多人排隊,所以特登早d去食晚飯,廢事等太耐我地6點左右去到,都要等差唔多20分鐘先有位 由於食物價錢真係幾平,我地可以毫無顧慮地叫想食既野 首先黎到既係甜蝦沙律($24)同周打海鮮湯($18x2)兩者中我較欣賞個沙律,甜蝦新鮮生菜絲爽甜,非常開胃,如果可以既話,我prefer落少d沙律醬其實個湯都相當唔錯,裡面有唔少蜆肉(呢個價錢,當然係普通雪藏貨色),湯亦非常creamy,但好可惜既係個湯唔夠熱....一個唔熱既湯真係打幾多折扣跟住黎到既係蒜蓉飽($8)同辣味雞翼($16)講真,熱騰騰既蒜蓉飽好難可以唔好食wor,好彩呢度既飽都夠熱 辣味雞翼香脆可口,吸落去充滿肉汁,$16有4隻真係幾抵,誠意推介 最後黎到既係魷魚筒($23),煙肉意粉($27)同海鮮薄餅($35)可能因為成本問題(個價錢偏低),呢度既主菜相對小食黎講失色唔少以魷魚筒為例,睇賣相已經覺得麻麻,食落去係乾同硬,唔夠爽脆煙肉意粉賣相唔錯,用料份量幾足,但個白汁幾苦澀,我要邊食邊飲
是日夜晚我就同朋友第2次去呢間店食
我地6點左右去到,都要等差唔多20分鐘先有位
由於食物價錢真係幾平,我地可以毫無顧慮地叫想食既野
首先黎到既係甜蝦沙律($24)同周打海鮮湯($18x2) 兩者中我較欣賞個沙律,甜蝦新鮮生菜絲爽甜,非常開胃,如果可以既話,我prefer落少d沙律醬
跟住黎到既係蒜蓉飽($8)同辣味雞翼($16) 講真,熱騰騰既蒜蓉飽好難可以唔好食wor,好彩呢度既飽都夠熱 辣味雞翼香脆可口,吸落去充滿肉汁,$16有4隻真係幾抵,誠意推介
最後黎到既係魷魚筒($23),煙肉意粉($27)同海鮮薄餅($35) 可能因為成本問題(個價錢偏低),呢度既主菜相對小食黎講失色唔少
以魷魚筒為例,睇賣相已經覺得麻麻,食落去係乾同硬,唔夠爽脆 煙肉意粉賣相唔錯,用料份量幾足,但個白汁幾苦澀,我要邊食邊飲水減苦澀味 海鮮薄餅同樣用料足,但如果唔考慮佢咁平既價錢,都有幾樣野可以挑剔,第一係望落去雖然落左唔少芝士,但完全唔夠香,第二係批底偏淋,我較為prefer脆卜卜既口感,第三係煙三文魚偏咸,我估咁做係因為想三文魚保質期耐d,但都係個句,呢個價錢我絕對收貨
整體黎講我幾滿意今餐既食物(仲有價錢!),奉勸大家要黎呢度食晚飯既話,真係要早d黎,如果唔係就要排好耐隊