2023-01-14
1月12日試呢一間點心,有一段時間冇嚟沙田唔太認得位置喺商場裏面行嚟行去兜圈先去到,千萬不要跟指示牌行喺商場度遊花園先至去到,喺金舖外出咗中空花園望對而就係啦整體我都好滿意,在酒店內所以價錢略貴,但都值得嘅,味道賣相都有8-9分埋單590幾蚊3大銀行信用卡有9折。最普通係腸粉,皮薄蝦大韭王幾多的,但啲韭黃冇味嘅,可能使得過份乾淨同埋啲韭黃係比較冧,。蟹肉絲酥餅,好食鬆化食落去唔油口,滿滿嘅蟹肉。黑松露包好鬆軟聞落去有淡淡嘅黑松露味,但唔會搶咗啲菇味,唔鍾意食黑松露嘅人都可以試 。蝦餃皮薄餡多,蝦大粒,不過啲蝦就冇乜蝦肉香味略淡嘅,味唔重,感覺味精少,口感好食的皮係彈牙嘅~雞扎普普通通,冇一層肥油,不過不失,算好食,但不是極好食。鮑魚酥好食,鹹甜感覺好好,個皮脆係甜嘅,而裏面嘅餡係帶子蝦面頭係鮑魚,鹹甜相好得意啲味道,美中不足係鮑魚係罐頭鮑魚當然係會用罐頭但就冇驚喜,鮑魚就係賣相靚囉。南瓜個甜品就好好食,用返佢嘅南瓜蓉加忌廉做番嘅布丁,食到忌廉同埋南瓜嘅香味唔會互搶同唔會過甜。
雞扎普普通通,冇一層肥油,不過不失,算好食,但不是極好食。