2018-03-07
世華係呢樹已經好耐,每次去尖沙咀唔知食什麼,都會去,因為有位。(呢個唔係好現象,但咁多年都係一樣)一間乜都有的港式西餐廳:海南雞飯,鐵板餐,沙爹串燒。。。連廣東小炒什麼麻辣水煮魚什麼都有了。有種不倫不類感覺。太多選擇雜亂無章,不如俾心機煮好d精d,會更多人欣賞。今餐Order 了泰式鳳爪,吉列豬扒餐(跟沙爹汁)同海鮮喇沙米線。鳳瓜用越南魚露醃製喇沙個湯底有點怪,好似我的沙嗲汁咁,冇椰味。吉列豬扒冇乜味道,唔夠熱似番炸。薯條稍為 煙靭左(格夜🤔🤔)。餐包 羅宋湯都尚算保持水準。(炸豬手,以前食過,得個大字。)服務員是一班重鄉音的同胞,服務態度友善,但絕不專心工作。舉手 示意叫餐茶,女待應收到:“係。“, 正朝方向我枱。。。當經過一枱鄉里(說鄉下話的),即停步傾計,足有四五分鐘,仲開始擺一個舒適姿勢托埋手㬹。直至同枱鄉里提示(有人叫嘢),個女侍應才醒覺要同我落order.唉!究竟佢係走係大眾化路線,定冇要求路線呢?。。算把啦!都只係因為有位至嚟呢樹食,食物同服務係其次。 相信這裏是自置物業🤔,不然的話。。。
鳳瓜用越南魚露醃製
喇沙個湯底有點怪,好似我的沙嗲汁咁,冇椰味。
餐包 羅宋湯都尚算保持水準。
(炸豬手,以前食過,得個大字。)
服務員是一班重鄉音的同胞,服務態度友善,但絕不專心工作。
唉!究竟佢係走係大眾化路線,定冇要求路線呢?。。算把啦!