餐廳: 大快活 (隆亨商場)
資訊:

2018-10-07 260 瀏覽
附近嘅食肆食到悶悶地 ,今日個人又頹頹地 ,最後同阿媽去咗食快餐, 本身打算去美心,最後因為美心冇位去咗大快活。叫咗兩個小菜share食, 椒鹽肉排同埋野菌炒鴕鳥肉。椒鹽肉排好香口亦都好乾身, 以一人小菜嚟講非常大碟,除咗肉排仲有炸茄子, 仲有好多炸蒜蓉可以撈飯食非常惹味!野菌炒鴕鳥肉 有驚喜嘅係竟然仲有翠玉瓜! 上菜嘅時候熱辣辣, 叫得野菌本身期望佢仲會有雞髀菇,點知淨係得本菇同香菇, 有少少失望。 不過鴕鳥肉炒得幾淋幾香,睇落似牛肉, 但係食落完全唔係牛肉味,感覺新鮮。 不過本人都係鍾意食牛肉多啲以快餐嚟講都算係咁 碟頭夠大唔使50蚊一個餐都已經食得好飽!

叫咗兩個小菜share食, 椒鹽肉排同埋野菌炒鴕鳥肉。