2019-01-02 427 瀏覽
聖誕節,也不一定要大傷腦筋去諗食咩,隨心揀個人少啲啲既商埸-太古廣場行下,去了food court-Treats 裡人少啲啲既餐廳-Mint Kok食下。裝潢可見睇有落啲本。點了三個Set Lunch,有三樣: 1 飲品 2 主菜 3泰越拼盤。熱柑桔檸檬蜜飲品夠酸甜好濃👍蝦炒金邊粉我的主食是蝦炒金邊粉,雖然應有的材料(像蔥,豆腐干)都有,但成碟炒粉頗淡,不夠酸,蝦亦不太新鮮(餐廳常見伏位😅),無味,肉質冧,不推薦這炒粉。泰越拼盤拼盤賣相好,味道也好,推薦!越式春卷裡包豬肉碎、粉絲等,有豬油香,不過有啲硬似炸完放久了。雞肉串燒雞嫩皮香,有很香串燒醬味。燒蝦青木瓜沙津不過不失。香芒紅菜頭米紙卷十分清甜,米紙難得有米香。其他人的主食🤔冬蔭公蝦球湯米線試食一口,湯比較餐廳的不太酸辣,但微酸辣中有咸咸的香氣,米線綿綿滑滑,家人說ok~燒豬頸肉撈檬試食豬頸肉,像塊鹵肉,有塊煙韌的皮。家人說ok~以普通餐廳來講,是一家舒適、環境及食物都有小小特式,性價比還好的餐廳,不過講明是快餐式不要期待食物味道會很出色喔😅

裝潢可見睇有落啲本。

熱柑桔檸檬蜜

冬蔭公蝦球湯米線
冬蔭公蝦球湯米線

燒豬頸肉撈檬
燒豬頸肉撈檬

試食豬頸肉,像塊鹵肉,有塊煙韌的皮。家人說ok~

2018-12-25
5 分鐘 (堂食)
Set  menu餐飲