2024-10-02
今日Lunch約咗同事去旺角食lunch,之前食過燒肉今次就試下台式火鍋啦😋「築間幸福鍋物」係台灣知名嘅火鍋品牌,而香港分店就係海外第一間分店,我地嗌咗個套餐加一個午市套餐,套餐包括湯底、主食、自助吧、飲品及甜品,而午市套餐價錢較為相宜,包含海鮮、肉類同自助吧🤩自助吧有30幾款蔬菜、丸類、菇類等,必食花枝滑,彈牙之餘仲食到粒粒墨魚😋海陸總匯鍋呢個套餐包括板腱牛加海鮮拼盤,可以試晒唔同嘅食材,海鮮包括虎蝦、海蝦、蠔仔、大蜆、三文魚片、龍躉片等,配上鮮味嘅爆炒龍蝦湯,鮮上加鮮🤩令味道層次更加提升👍🏻板腱牛肉質細嫩多汁,軟腍嘅口感配合適量嘅脂肪,牛味更為突出🐮海陸雙拼套餐呢個套餐限平日午市供應,我地揀咗小肥牛同走地雞腿,小肥牛雖則比不上板腱牛,但入口軟滑,雞肉彈牙,配上粵式胡椒豬骨湯,清甜胡椒味香濃,滋味十足🤤冬瓜檸檬茶味道酸酸甜甜零舍開胃,醒搭冬瓜清甜嘅味道,火鍋嘅最佳配搭阿里山烏龍冷泡茶同事想飲無糖飲品,佢揀咗冷泡茶,茶味香醇📍築間幸福鍋物 (旺角)旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C號舖人均消費:$200-300食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
海陸總匯鍋
海陸雙拼套餐
冬瓜檸檬茶
味道酸酸甜甜零舍開胃,醒搭冬瓜清甜嘅味道,火鍋嘅最佳配搭
阿里山烏龍冷泡茶
同事想飲無糖飲品,佢揀咗冷泡茶,茶味香醇
📍築間幸福鍋物 (旺角)
旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C號舖
人均消費:$200-300