2022-10-05
|✏️環境: 8/10|✏️位置: 8/10|✏️選擇性: -/10|✏️價錢: aound $2,200/person|✏️推介: - |✏️Suggest book |✏️特別留意: 可以搵個適當既時候聊師傅 (聞說他很喜歡廣東話)STORY TIME :突然抽到一晚空,亦好突然想食 噢媽卡些,所以係早一晚就直接搵 地區,卡些,間間都打去問聽日有無位,聽日有冇位,dinner time 幾點都得,打呀打,E,先生,2位呀,Er..OK 呀,跟住就話留位留電話,send 個MENU比我地簡。我就簡左三款入面中間個款。其實本人唔太熟尖沙咀,所以係跟地圖行既,咁我又怕熱又入商場行,我行左好耐搵左好耐都搵唔到,不停地穿插外面同入面搵,結果原來係某一個入口既旁邊,依稀記得從前係一間拉面店。呢間舖頭幾靚,外面礙於係商場,佢都唔會比你搞佢咁多,所以外面就係玻璃,佢係入面有整唔同既裝修比外面睇到都會覺得幾靚既,唔同好多家些店咁只係封閉自已咩都唔好比人見咁,各有各既特色。入座,坐定定,當日覺得服務好好,基本上個日係5枱,3-4 個人serve,加上話好既原因係因為我地好多有關食材同日本文化既問題,佢地都一一解答
STORY TIME :
入座,坐定定,當日覺得服務好好,基本上個日係5枱,3-4 個人serve,加上話好既原因係因為我地好多有關食材同日本文化既問題,佢地都一一解答,細既唔太知道,會有個高級既過黎講解,而且都會幫手SELL個師傅既用心。
每一個菜上既時間都會講解呢一樣係咩,同賣點係咩等等,當然,你已經十分了解既話,佢係會識把口拉返拉鏈,所以作為服務業黎講係十分之要稱讚既,加上佢地都唔係做作地去serve,所以食同講解既時候都令人十分舒服。
不過食呢D,都係自已去感受下好,又唔係個個中意,因為呢個價位我相信每一個人心目中都有把尺,會有要求,大致上我就覺得幾好架,不過如果講再返頭既話,可能短期內唔會,因為我把尺就覺得如果呢個價位,反而有另一間我會優先再去。
題外話/補充資料:
師傅人好、十分專注、佢對自已好有要求,係自已好有要求,其他師傅就...em..