2024-08-07
簡單嘅閑逸,放工約媽咪一齊搵間坐得舒服嘅西餐廳食晚飯😋太耐冇嚟樂富估唔到商場已經翻新咗唔少,仲有大量嘅食肆可以揀,一行入商場見見到呢間Cafe開揚,就入去試一試!🍽️ 焗醬豬肋骨配沙律薯條因為太肚餓,所以叫咗個豬肋骨配薯菜先,估唔到豬肋骨好有驚喜燒到個面脆卜卜入邊嘅肉夠晒夠滋味!以為簡單嘅餸菜都好好味!🍖🍽️ alfalfa招牌喇沙炆稻庭烏冬媽咪話夜晚一定要有飯同麵類🍜見到呢個Crossover 菜Mix招牌喇沙同埋烏冬,新加坡mix日本😂估唔到又出奇的夾,小小辣嘅喇沙配煙靭嘅烏冬,又真係唔錯!🍽️ 草飼牛柳亞麻籽紅米飯而我就叫咗呢一個牛柳亞麻籽紅米飯🍚牛柳煎到軟熟,食落口仲有啲煙靭😋亞麻籽配紅米飯呢個配搭都幾新鮮,特別得來都夠晒滋味!兩個人食三個餐係咪夠晒驚訝?😂 呢間餐廳標榜健康食材,仲有啲新菜式,牛油果同抹茶等清新食材創造嘅新菜式,下次一定要試一試😋/簡單中的不簡單💓母女聚/
🍽️ 焗醬豬肋骨配沙律薯條
🍽️ alfalfa招牌喇沙炆稻庭烏冬