2022-06-02 2591 瀏覽
今日帶娘親試下社企銀杏館的婆婆廚房。無味精住家菜味道,不錯。.佢其實係半自助,除咗小菜外,沙律呀湯呀飯呀飲品自己任拎。我同娘親偏細食,眼見其他檯啲小菜都好大碟,只係咁啱我地碟斑球係細碟啲。所以自助區我地只沖了茶同攞少少白飯,我自己貪食夾了少少沙律菜,最後啲四季豆都食唔晒。.沙律菜比想像新鮮,因為我地去到已經1:30,以為會食剩揀淨殘殘黃黃咁。唔多選擇但足夠。三椒斑球同欖菜四季豆用料都新鮮,斑球無話厚厚炸漿,兩度菜新鮮熱焫上檯.味道你唔可以用高級餐廳比,佢主要都係60-90蚊一道仲要半自助,一般家常味道,水準可接受。唔想食快餐又想食返啲正路嘢係唔錯選擇。.環境尙算舒服,檯夠大,唔會放兩碟嘢兩杯嘢就郁唔到嘅隻。長期開住門,今日有少少陽光少少雨,溫度可接受,好彩這種天氣又無惹來小昆蟲。.員工當然是銀髮族,個個都好隨和有善、能幹,有些比較高級嘅餐廳員工都無呢種態度。氣氛舒服.得閒可再幫親下。
今日帶娘親試下社企銀杏館的婆婆廚房。
無味精住家菜味道,不錯。
佢其實係半自助,除咗小菜外,沙律呀湯呀飯呀飲品自己任拎。

唔想食快餐又想食返啲正路嘢係唔錯選擇。

得閒可再幫親下。
2022-06-02