大家對 Pizza 和意粉嘅既定印象係咩?Pizza 餡料好豐富、意粉醬汁好多選擇?呢度唔係咁,而係用正宗意大利傳統做法:用簡單嘅食材配搭做出美味嘅食物🍕Boscaiola Pizza 外厚 (亦脆👍🏻) 內薄 (亦煙韌 juicy👍🏻),係正宗拿坡里 Pizza 嘅做法。由於餡料只有茄醬、蘑菇、水牛芝士同火腿,餅皮本身嘅香氣好突出😋 (溫馨提示:記得趁熱食,凍左餅皮會變韌)Pomarola 意粉其實只係蕃茄羅勒意粉,卻得我歡心,佢嘅茄醬唔會太酸之餘,意粉係煙韌彈口 (al dente) 嗰種,我喜歡呢種口感☺️我起初以為小小一座意粉山份量應該唔多,點知整散後先發覺份量好多😂Caprese 係意大利傳統開胃沙律 (而且係🇮🇹 顏色喔),各樣材料嘅份量都啱啱好👍🏻但如果胡椒再多一啲我會更喜歡🤏🏻我還點左一罐帶有柑橘味嘅手工麥啤🤭因為佢係本地啤酒釀製廠 Carbon Brews 出品,唔錯👍🏻而諗唔到甜品竟為呢餐帶來驚喜嘅句號。Tiramisu 咖啡味好濃郁☕芒果 Gelato 嘅清甜,俾我一種唔係人工香料而係真芒果造嘅味道😋椰子 Gelato 有一種驚艷嘅感覺,味道相當香濃,而且每一啖都有

而諗唔到甜品竟為呢餐帶來驚喜嘅句號。Tiramisu 咖啡味好濃郁☕芒果 Gelato 嘅清甜,俾我一種唔係人工香料而係真芒果造嘅味道😋椰子 Gelato 有一種驚艷嘅感覺,味道相當香濃,而且每一啖都有椰子肉👍🏻👍🏻👍🏻

有時候,簡單咁保持原狀先係最真最靚❤️