2024-01-02
行過無數回,我終於揾到位喺這間受歡迎嘅餐廳入腹一番。首先,頭盤嗰啲炸雲吞皮同蘋果魚子醬,啲味道真係正!雲吞皮脆到彈牙,搭上嗰啲酸甜酸甜嘅蘋果粒,好味到停唔到口啊!😋講起湯一碟,紅菜頭薯蓉湯,顏色搶眼,賣相吸引。飲落去嘅時候有種滑滑嘅口感,啲小脆物又帶點驚喜。沙律方面,啲菜保持鮮嫩,沙律醬啱啱好,唔會過分搶鏡,咬落去啲玉米粒又脆,值得點讚👍。主菜就真係有啲Out of box,一對大菇夾著燒鰻,賣相有趣,味道豐富。不過,可能有少少大份,食完隻軟殼蟹高湯意粉之後,肚子就已經有啲撐。呢個意粉嘅湯頭夠哂味,有啲日式感覺,但意粉本身偏硬,有待改善。追加嗰份特大虎蝦配黑松露薯蓉就冇得輸,強烈推介!蝦肉彈牙得嚟,黑松露薯蓉更加係精華所在,菇味馥郁,口感豐富,令人一試難忘。😍食甜品嗰陣,可能對面頭四道菜嘅驚喜之後,朱古力金箔硬殼就稍嫌平平。不過,呢個餐廳可謂一趟美食探險,每次品嚐都好似在尋寶一樣,總有意想不到嘅驚喜等緊你!