2021-06-08 2089 瀏覽
見今日未夠12:00就做起啲papers,#小秘書 終於搵到藉口比自己請半日假,去搞搞把頭髮✂️ 為咗要配合shuttle bus 🚌 嘅班次,中午我只好匆匆忙忙食個 #蘋果 🍎 就出發🤤 髮型師知我傍晚約咗人,已經開恆摩打,再搵多個幫手… 不過離開salon嘅時候,都差唔多5:30喇😆 個肚仔已經餓到打哂鼓😅 好在朋友仔準時出現,我哋一於食個早飯,再四圍行吓🛍 #銅鑼灣 #恩平道 一帶好多上樓餐廳,呢日我哋再次嚟到 Lo Spazio HK。我哋嚟到餐廳嘅時間尚早,揀咗角落頭位置,就由日光白白坐到日落西山下🌠 靜靜地傾吓偈飲吓嘢都幾舒服㗎❤️ 呢日 #頭盤 我哋要咗兩個 #粟米湯、#CaesarSalad,主菜就要咗個 #燒春雞、#Carbonara #意粉 🍝 先講個 #湯,🌽粟米味好濃,好似食咗成條粟米落肚咁🤤 #沙律 配埋個甜甜地嘅 #醋,食落令人好開胃🤤 隻燒春雞🐣size唔係太大,肉質比較鮮嫩,一份兩個人分,份量啱啱好🤤 不得不提佢哋嘅Carbonara,用 #忌廉 同 #芝士 造成嘅 #醬汁 比例啱啱好,再配以 #洋蔥 同埋 #煙肉 特別香口😅 可惜聽日要返工,所以我哋只

我哋嚟到餐廳嘅時間尚早,揀咗角落頭位置,就由日光白白坐到日落西山下🌠 靜靜地傾吓偈飲吓嘢都幾舒服㗎❤️ 呢日 #頭盤 我哋要咗兩個 #粟米湯、#CaesarSalad,主菜就要咗個 #燒春雞、#Carbonara #意粉 🍝 先講個 #湯,🌽粟米味好濃,好似食咗成條粟米落肚咁🤤 #沙律 配埋個甜甜地嘅 #醋,食落令人好開胃🤤 隻燒春雞🐣size唔係太大,肉質比較鮮嫩,一份兩個人分,份量啱啱好🤤 不得不提佢哋嘅Carbonara,用 #忌廉 同 #芝士 造成嘅 #醬汁 比例啱啱好,再配以 #洋蔥 同埋 #煙肉 特別香口😅 可惜聽日要返工,所以我哋只好叫兩杯 #凍檸茶 做呢餐嘅結尾🍋

其實有時真係唔使太花巧,簡簡單單嘅菜式,舒適嘅環境… 已經足夠令人滿足❤️㗎喇!
2021-06-08