2021-07-16
有時候人會追求多姿多彩的生活、但往往最向往平淡而簡單的幸福!呢間位於新蒲崗全間都白色,完全無其他顏色的Cafe ,顯現出簡單也是美!主打咖啡、茶同小食。今次想試下好多人介紹的MATCHACCINO 🍵Until Coffee選用的抹茶十分講究, 有三種抹茶粉可以揀,經過店員介紹後,揀左一堡堂 幾世之昔,店員話呢款茶 係佢地試左十幾款最後揀左佢、覺得比較適合!而且只係出品左2-3日!店員沖調時都好耐心同我講解呢款MATCHACCINO特別之處!有別與平常的MATCHACCINO 會加上少量的糖 帶出抹茶的香味!減淡抹茶的苦澀味!品嚐後會發現店鋪用上一粒大冰塊 減慢冰塊融化的速度、不會沖淡抹茶的味道、奶泡是全人手打成非常綿滑👍🏻 抹茶濃郁香醇、回甘帶微甜!果然唔錯!💯整體黎講 :係我暫時飲過最好味既抹茶飲品!不會有苦澀味同抹茶粉剩下!漸層分明、做得好出色👍🏻♥️店員仲耐心同我介紹其他的咖啡下次一定要再黎試🤗
今次想試下好多人介紹的MATCHACCINO 🍵
店員仲耐心同我介紹其他的咖啡