#快樂順景餐室 終於擴展版圖到上環,我地避開星期一至五繁忙時間,襯weekend 可以坐得舒舒服服嘆個午餐 💜新店被銅鑼灣地方寬敞,座位冇密質質👍🏻 比銅鑼灣店坐得舒服。其實最吸引我的永遠都係現店鋪內的出爐麪包和包餅等。自助落單,成個流程快靚正。🍴吉列魚柳沙律餐魚柳是即炸,炸漿不厚,嫩滑的魚柳也是熱辣辣的;配上雜果沙律,正好在這炎熱天氣很適合吃到這款美食。🍴叉燒滑蛋特濃滑蛋雙拼飯一看便知炒蛋夠滑,香吾香試過就知。大啖吃下蛋味夠濃,無敵雙併是蝦仁併叉燒,蝦仁爽口;略嫌叉燒薄左啲,如果加埋甜豉油味道會更加提升。🍞菠蘿紅豆包出爐麵包大大個,結合了菠蘿包酥香和紅豆甜糯,超喜歡。🥤奶茶紅豆冰紅豆香軟,煮得夠稔;和花奶比例合乎標準,當然想再加多啲紅豆,奶茶有茶味甜度適中,只須加$13 強烈建議加錢飲。🥤凍鹹檸

#快樂順景餐室

其實最吸引我的永遠都係現店鋪內的出爐麪包和包餅等。
自助落單,成個流程快靚正。

🍴吉列魚柳沙律餐

🍴叉燒滑蛋特濃滑蛋雙拼飯

一看便知炒蛋夠滑,香吾香試過就知。

🍞菠蘿紅豆包

出爐麵包大大個,結合了菠蘿包酥香和紅豆甜糯,超喜歡。

🥤奶茶紅豆冰

🥤凍鹹檸