2017-05-13 243 瀏覽
週六去港島行山,經港大,落左去西環搵嘢食,門口見到係食陝西菜,覺得唔錯,決定一試。店面細細,地方企理。一入門口,左邊就係收銀位,先點菜,之後坐低等叫number,自己去攞餐。行完山,出左一身汗,有籍口食多啲,補充番,所以乜都試下,食得好豐富。有面,有夾饃,小菜,同飲品。孜然牛肉夾饃料好足,牛肉同幾種配菜一齊食,小小辣,好惹味,怕辣既朋友都可以食到。外面既夾饃係熱既,明顯有烘過,夾住孜然牛肉齊食,好juicy,好快比我食晒口水雞雞滑,我再另外加啲辣醬,仲惹味,又係勁快比我KO晒純手工炸醬扯面呢個扯面最鐘意呢款面係寬身既,真係第一次食,好滑好彈牙,真係好好食。炸醬,青瓜絲,紅蘿蔔絲,再加埋佢啲秘製醬汁撈埋個面一齊食齊,真係幾清爽,惹味。而且,配料分量都幾多,食完個面都仲有剩。最後飲埋杯酸梅湯,消一消,中和番啲辣,滿足臨走見佢有涼皮,下次先再試。

行完山,出左一身汗,有籍口食多啲,補充番
,所以乜都試下,食得好豐富。有面,有夾饃,小菜,同飲品。

口水雞

雞滑,我再另外加啲辣醬,仲惹味,又係勁快比我KO晒

呢個扯面最鐘意
呢款面係寬身既,真係第一次食,好滑好彈牙,真係好好食。
而且,配料分量都幾多,食完個面都仲有剩。
純手工炸醬扯面

最後飲埋杯酸梅湯,消一消,中和番啲辣,滿足
臨走見佢有涼皮,下次先再試。

• 肉夾饃