2018-02-21
A姐:我哋總共去咗幾多次旅行呀?M佬:唔知喎。A姐:我尋日數咗啦,我哋已經去咗26次旅行啦!M佬:喔。A姐:你估下我今日Lunch食咗咩?M佬:唔知喎。A姐:估下啦M佬:日本嘢?A姐:你今日做咩對我咁冷淡?你係唔係唔愛我啦?女人真係一個多疑嘅生物,人哋只係返工忙,用咗成日腦,放工想放鬆下姐。無心機諗今晚食咩,決定去下一個街口第二間餐廳食,就見到新竹源越南餐廳,即刻入去。唔想諗食咩,就叫個二人套餐啦!蒜茸牛油焗霸王大頭蝦大頭蝦一隻開邊,加蒜茸牛油焗,蒜味香濃,不過焗得有啲過火,蝦肉入口比較韌。法式牛油蒜茸雞翼 或 新竹源炸春卷 (二揀一)我哋冒住爆瘡嘅危險揀咗炸春卷,真係新鮮炸起,熱辣辣呀。外皮香脆,裏面好足料,有粉絲、芋頭同菜。大家記住包生菜食,無咁熱氣。A姐之選:生牛肉湯金邊粉湯底牛味香濃,明顯用咗好多牛骨煲,非常足料。而生牛肉唔會太熟,入口嫩滑。M佬之選:香茅豬扒湯檬湯底雖然唔係牛骨湯,清湯都好香,加埋青檸辣椒,啱啱好。欣賞香茅豬扒另上,不過如果香茅味再出啲就更好。咸檸七二人套餐包兩杯飲品,咸檸七都唔洗加錢,正。(記住Like同Share畀朋友)想緊貼A姐M佬嘅吃喝玩樂資訊,快啲F
M佬:唔知喎。
A姐:我尋日數咗啦,我哋已經去咗26次旅行啦!
M佬:喔。
A姐:你估下我今日Lunch食咗咩?
M佬:唔知喎。
A姐:估下啦
M佬:日本嘢?
A姐:你今日做咩對我咁冷淡?你係唔係唔愛我啦?
蒜茸牛油焗霸王大頭蝦
法式牛油蒜茸雞翼 或 新竹源炸春卷 (二揀一)
A姐之選:生牛肉湯金邊粉
M佬之選:香茅豬扒湯檬
咸檸七
二人套餐包兩杯飲品,咸檸七都唔洗加錢,正。
(記住Like同Share畀朋友)
想緊貼A姐M佬嘅吃喝玩樂資訊,快啲Follow埋下面嘅Channel啦!